Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@15:20:30 GMT

طرز درست کردن رب انار خانگی

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۴۹۹۲۴

طرز درست کردن رب انار خانگی به علاوه فوت و فن‌های طلایی را در این گزارش بخوانید. ناطقان: رب انار یکی از خوشمزه‌ترین چاشنی‌های غذا‌های ایرانی است. در گذشته رب انار را فقط می‌توانستید از بیرون تهیه کنید، چون آماده کردن دانه‌های انار برای تهیه انار کار چندان آسانی نبود. امروزه با وجود دستگاه‌های برقی مثل آبمیوه‌گیری و مخلوط کن و غذاساز به راحتی می‌توانید رب انار خانگی تهیه کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرز درست کردن رب انار خانگی به علاوه فوت و فن‌های طلایی را در این گزارش بخوانید.
طرز درست کردن رب انار خانگی

مواد لازم برای ۱ کیلو رب انار

انار پوست نازک و با کیفیت: ۸ کیلوگرم

نمک: ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه

ابتدا انار‌ها را بشورید و دان کنید. در واقع به نظر می‌رسد سخت‌ترین قسمت درست کردن رب انار همین دانه کردن انارهاست. بهترین و راحت‌ترین روش دانه کردن انار این است که سر و ته انار را با چاقو جدا کنید و سپس آن را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید. حالا با استفاده از یک گوشتکوب یا پشت قاشق به پشت انار ضربه بزنید تا دانه انار جدا شده و فقط پوست انار باقی بماند. خواص پوست انار هم برای سلامت بدن بی‌نظیر است، پوست‌های انار را دور نیندازید. اگر دانه خراب یا قهوه‌ای در بین دانه‌های انار بود آن را دور بریزید تا طعم رب انار شما خراب نشود.

برای گرفتن آب انار هم می‌توانید از آبمیوه‌گیری دستی استفاده کنید و هم غذاساز و مخلوط کن. در این صورت بعد از آبگیری دانه‌های انار را از صافی باید جدا کنید تا فقط آب انار باقی بماند. روش سنتی هم این ست که دانه‌های انار را در یک قابلمه بزرگ بریزید و ۳ لیوان آب برای این مقدار دانه انار اضافه کنید. اجازه دهید روی شعله ملایم گاز دانه انار‌ها آب بیندازند و نرم شوند. سپس دانه‌های انار را در یک قابلمه بزرگ آبکش کنید. آب انار را از تفاله‌ها جدا کنید. سپس با پشت دست یا ته یک کفگیر یا قاشق دانه‌های انار را به کف آبکش بسابید تا خوب آب‌شان گرفته شود. کمی هم با دست فشار دهید تا کاملا آب انار جدا شود و فقط هسته سفید انار باقی بماند.

آب انار‌ها را در همان قابلمه بزرگ روی حرارت گاز بگذارید تا بجوشد. وقتی آب انار جوش آمد کف روی آن را جمع کنید و آب انار را مرتب هم بزنید تا سر نرود. آب انار را ۵ یا ۶ ساعت روی شعله ملایم گاز هم بزنید. زمانی که رنگ آب انار تغییر کرد و شروع به قل زدن کرد رب انار کم کم در حال آماده شدن است. رب انار در این مرحله در حال غلیظ شدن است پس مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد. مقداری نمک در این مرحله اضافه کنید تا رب انار کپک نزند. یادتان باشد رب انار بعد از سرد شدن غلیظ‌تر می‌شود پس اجازه ندهید روی گاز بیش از حد غلیظ شود. اگر رب انار بیش از حد غلیظ شود خیلی سفت می‌شود و اگر هم شل و آبکی باشد در یخچال هم کپک می‌زند پس آن را به غلظت مناسب برسانید یعنی نه خیلی شل و آبکی و نه خیلی غلیظ.
فوت و فن طلایی روش تهیه رب انار خانگی

*اگر انار پوست نازک و با کیفیت باشد از هر ۸ کیلو انار یک کیلوگرم رب انار به دست می‌آید. اما اگر انار پوست کلفت باشد ده کیلوگرم انار برای یک کیلوگرم رب انار کافی است.

*از یک قابلمه بزرگ برای درست کردن رب انار استفاده کنید. به این ترتیب رب انار شما خوشرنگ‌تر می‌شود.

*رب انار را در مقدار کم در حد همان یک کیلوگرم برای مصرف خانگی درست کنید. چون هر چه مقدار انار کمتر باشد رب انار کمتر روی حرارت می‌ماند و قرمزتر و خوشرنگ‌تر می‌شود. بهترین رنگ برای رب انار قهوه‌ای روشن است. رب انار سیاه نشانه سوختگی رب انار است.

*این مدل رب انار به رب انار گوشتی معروف است، چون گوشت انار هم در رب انار هست. اما اگر آب انار را از آبکش خیلی ریز رد کنید رب انار شما حالت شیره پیدا می‌کند.

*رفع تلخی رب انار کار آسانی نیست. در واقع علت اصلی تلخ شدن رب انار ته گرفتن آن است. اگر در حال پخت رب انار متوجه تکه‌های سوخته و ته گرفتی شدید سریعا آن‌ها را از رب انار خارج کنید.

*اگر می‌خواهید یک رب انار سیاه رنگ و غلیظ داشته باشید یک قطعه آهن تمیز را روی شعله ملایم گاز داغ و سرخ کنید. زمانی که رب انار را می‌پزید تکه آهن گداخته را داخل رب انار بیندازید. این مدل رب انار سیاه را شمالی‌ها برای درست کردن خورش فسنجان مجلسی استفاده می‌کنند.

*دلیل ترش شدن رب انار یا شیرین و یا ملس شدن رب انار به طعم دانه‌های انار شما بستگی دارد. شمالی‌ها معمولا رب انار را با انار ترش درست می‌کنند و به همین دلیل رب انار شمالی معمولا ترش است.

*برای تهیه سس انار هر بار مقداری آب جوشیده به رب انار به مقداری که می‌خواهید مصرف کنید اضافه نمایید.

*رب انار قجری تیره و سفت است و به قول معروف رب انار گوشتی است. برای تهیه رب انار قجری آنقدر رب انار را می‌جوشانند که رب کاملا سفت و تیره شود.

*خواص رب انار برای کبد و درمان و پاکسازی کبد چرب بی‌نظیر است.

*خواص رب انار برای رفع یبوست به خاطر فیبر فراوان موجود در آن از قدیم‌الایام مورد توجه بوده است.

*خواص رب انار برای لاغری به خاطر پلی فنول‌های موجود در آن است که کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد.

*خواص رب انار برای تصفیه خون، درمان آفت و جوش دهان از طریق استفاده موضعی از رب انار بر روی ناحیه مورد نظر، تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا و نیر تقویت سیستم عصبی و قلبی عروقی در طب سنتی بسیار مورد توجه است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: رب انار ، خانگی ، درست کردن

منبع: ناطقان

کلیدواژه: رب انار خانگی درست کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۹۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کلزا در ایلام رکورد زد

حشمت اله زرین جوب اظهار کرد: پیش بینی می شود تا پایان زمان برداشت این محصول در اواخر اردیبهشت ماه، میزان تولید و برداشت دانه روغنی کلزا در استان به ۲۱ هزار و ۵۰۰ تن برسد.

وی افزود: مقدار تولید دانه روغنی کلزا در سال زراعی جاری نسبت به سال زراعی گذشته ۲۶۰ درصد و عملکرد در واحد سطح هم ۳۵ درصد افزایش یافته است.

زرین جوب ادامه داد: امسال بخش خصوصی (کارخانه های روغن کشی) متولی خرید کلزا با قیمت مصوب دولتی شده و در مدت زمان یک ماهه باید مطالبات کشاورزان را پرداخت کند که تاکنون حدود ۶۰ درصد مطالبه کلزاکاران پرداخت شده است.

وی تاکید کرد: باتوجه به فسادپذیری بالای کلزا، این دانه روغنی بلافاصله پس از برداشت و خرید، به سمت کارخانه های تولید روغن حمل شده است.

معاون بهبودات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام یادآور شد: استفاده از بذور مناسب، انجام برنامه های آموزشی و ترویجی، مدیریت اصولی عوامل زیان رسان، تغذیه بهینه، رعایت اصول به زراعی، برداشت و خرید آسان و به موقع و حمل مناسب در افزایش تولید دانه روغنی کلزا در استان ایلام تاثیر داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • آموزش روز چهارم، پخت مرغ با سبزی معطر
  • برای تقویت استخوان از این ۱۱ خوراکی نگذرید
  • عزای امام صادق در انار برپا شد
  • ثبت رکورد تولید و برداشت دانه روغنی کلزا در ایلام
  • با 7 بمب منیزیم آشنا شوید
  • تولید کلزا در ایلام رکورد زد
  • آموزش روز سوم، خورش مرغ و گردو
  • فعالیت گروه جهادی منجی در امین شهر
  • یادواره ۲۴ شهید روحانی شهرستان‌های انار و رفسنجان برگزار شد
  • سیره امام صادق (ع) برای روزگار فعلی ما پند‌های مهم دارد